Robert Roig
 

Foto: Robert Roig comandant, amb ma ferma i amable,
la nau-classe per les procelosses aigües de la Internet.

 

Robert Roig és mestre, psicòleg i doctor en ciències de l'educació. Treballa com a professor associat a l'UJI, com a professor de matemàtiques al IES de Benicàssim i puntualment colabora amb el CENT.

M'han explicat, i no m'ha costat creure-ho, que en un aula esfèrica pròpia, i davant al·lucinats alumnes, Georges Lucas, el cineasta, imparteix lliçons d'Història antiga, i històries actuals amb métodes del futur. He de confesar que envetge als assistents. Als alumnes i al professor.

Ara i aquí. Docència com a sinònim de nomadisme, físic i emocional. Mostrar dia rera dia, per la finestra de la imaginació, la realitat canviant, reinterpretar-la conjuntament amb els alumnes.

He passat per totes les edats i nivells educatius, infantil, primària, secundària i universitat. M'he passejat també per l'administració educativa (serveis centrals d'avaluació i inspecció) decorat excepcional davant el qual exercim d'extres.

Interesat en la confluència de les NTIC i l'avaluació, he treballat en l'avaluació del software educatiu i de les webs.

Crec que la il·lusió diaria és necessària per a mantenir-se en aquesta professió. I ahí estem...

"El problema és com preparar als professors pel hardaware que encara no s'ha inventat, pel software que encara no s'ha dissenyat i pels curricula que encara no s'han imaginat" (Carl Berger)